Известие

Collapse
No announcement yet.

Странно поклащане при 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странно поклащане при 156

Здравейте колеги,

От скоро колата почна да се клати доста странно настрани а и нагоре и надолу , примерно като си затварям вратата както обикновенно в момента колата се поклаща настранни и ако в колата реша да се заклатя и тя с мен, не мисля , че са амортисъори тъйкато като я настисна надолу и я пусна веднага се спира не продължава да подскача , просто много лесно се заклаща преди определно не беше , така обикалих тука днеска ама само на 1 място беше отворено човека ми вика , че е нормлано , ама аз си знам как ми е била преди колата. Иначе горни носачи нови , долни носачи нови , смених тампоните на предната стаб. щанга , отзаде съм сменил биалетките.
    Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Ако караш по принцип с големи алуминиеви джанти,на които гумите са ниски,а сега си със зимни на 15-ки примерно,заклащането може да е от гумите.Съдя на по моята,ако я разлюлея и се вижда как само в гумите колата помръдва,защото зимните са доста по-високи.Но щом пък преди не си забелязал,може и от пружините да е.....
    Last edited by undy; d.m.y г., 01:13.
    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
      Ако караш по принцип с големи алуминиеви джанти,на които гумите са ниски,а сега си със зимни на 15-ки примерно,заклащането може да е от гумите.Съдя на по моята,ако я разлюлея и се вижда как само в гумите колата помръдва,защото зимните са доста по-високи.Но щом пък преди не си забелязал,може и от пружините да е.....
      Тчно скочих от 215/45/17 на 195/65/15 , и гледам че като я люлея качили гумите ги обират ама не знам де реших да попитам , че ми направо доста голямо впечатление, + това съм и със спортни пружини отпред и си викам така ли да се клати... Освен и да ида да проверя дали не са и за помпене гумите че каточели и мекички изглеждат ама ги монтирах преди 3 седмици чисто нови и си мислих , че няма да спадат.
      Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

От гумите е колега...и аз тъкмо вчера смених летните 215/45/17 на 105/65/15 и го усещам това...спокойно вс си е ок!
        sigpic
        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
          От гумите е колега...и аз тъкмо вчера смених летните 215/45/17 на 105/65/15 и го усещам това...спокойно вс си е ок!
          Ясно, не аз писах защото каточели стана повече , но това можеби е защото гумите омекнаха малко и още повече обират.

Comment

Колеги, не съм карал Алфа с такива ниски гуми. Какво е усещането по нашите родни пътища? Не друса ли прекалено много? Ходовата част как издържа?
            Иначе изгледът никак не е лош
            Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
            156 1.8TS 16V (01.2001)
            147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
            0879369082

Comment

Щом казваш преди 3 седмици смяната е била - тогава беше значително по-топло с плюсови дневни и нощни температури. От падането на температурите -мисля-пада малко и налягането в гумите, което пък усилва ефекта на клатенето. Но колегите са прави - дължи се главно на високия балон на зимните ти гуми.
              Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
              Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
              Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                Колеги, не съм карал Алфа с такива ниски гуми. Какво е усещането по нашите родни пътища? Не друса ли прекалено много? Ходовата част как издържа?
                Иначе изгледът никак не е лош
                Ами по немски пътища горните издържаха 180к а долните 205к, по нашите ще видим ама едвали ще е много , иначе усещането е доста твърдо спор няма + това аз съм и със спортни пружини, лично обаче на мен ми харесва . Иначе колата на 17ки е доста по стабилна и по-добре се държи на пътя.

---------- Post added at 09:50 ---------- Previous post was at 09:48 ----------

Първоначално публикувано от angelovi69 Покажи съобщение
                Щом казваш преди 3 седмици смяната е била - тогава беше значително по-топло с плюсови дневни и нощни температури. От падането на температурите -мисля-пада малко и налягането в гумите, което пък усилва ефекта на клатенето. Но колегите са прави - дължи се главно на високия балон на зимните ти гуми.
                Ще видя това налягане днеска , че като ги монтирах, не го забелязах чак толкова това клатене предполагам от падането на налягането се е усилило и затова ми прави впечатление.

Comment

Със спортно окачване на Einbach съм, 45мм отпред, 40мм отзад мисля бяха...И със 17 ми е комфортно...не усещам голяма разлика честно. Освен че с 15-ките я няма тази стабилност на пътя...за визия няма да говоря...уникална е.
                  Колега вс е ок, не се притеснявай, виж налягането на гумите, то и аз се каня вече втори ден...
                  sigpic
                  Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Стабилност, визия - спор няма. Че ще е твърдо - твърдо. Ако си с хубави носачи и очи на 16 пак е ясно. А амортесорите как са? И гуми с балони? Те нископрофилните са усилени, ама ...
                    156 1.8TS 16V (01.2001)
                    0879369082

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                      Със спортно окачване на Einbach съм, 45мм отпред, 40мм отзад мисля бяха...И със 17 ми е комфортно...не усещам голяма разлика честно. Освен че с 15-ките я няма тази стабилност на пътя...за визия няма да говоря...уникална е.
                      Колега вс е ок, не се притеснявай, виж налягането на гумите, то и аз се каня вече втори ден...
                      То и на мен ми е комфортно ама вози по-твърдо отколкото с 15ки спор няма, самата гума на 15ката обира тези удари от дупки и неравности , докато нископрофилната направо удря и се чува и усеща доста по гадно отколкото с 15ки , иначе за стабилност и визия спор няма

---------- Post added at 17:30 ---------- Previous post was at 17:28 ----------

Стабилност, визия - спор няма. Че ще е твърдо - твърдо. Ако си с хубави носачи и очи на 16 пак е ясно. А амортесорите как са? И гуми с балони? Те нископрофилните са усилени, ама ...
                      Нещо не ти разбрах мнението, амортисиорите са си ОК според мен колата на легнал полицаи примерно след минаването веднага спира няма подскачане по 3-4 пъти както би трябвало да е. Гуми с балони?! тук нещо май грешно си го разбрал , колегата мисля визираше , че 15ките имат по голям БАЛОН ( или кажи речи гумата е по голяма) , нямма никакви балони на гумите

Comment

Първоначално публикувано от CrazyElement Покажи съобщение
                        Нещо не ти разбрах мнението, амортисиорите са си ОК според мен колата на легнал полицаи примерно след минаването веднага спира няма подскачане по 3-4 пъти както би трябвало да е. Гуми с балони?! тук нещо май грешно си го разбрал , колегата мисля визираше , че 15ките имат по голям БАЛОН ( или кажи речи гумата е по голяма) , нямма никакви балони на гумите
                        Имах предвид, че с нископрофилни гуми се товари повече ходовата част, амортисорите също. Аз съм с 205/55/16 и нямам поклащанията, дето ги описваш. Колкото до балоните - те нископрофилните също ги правят или направо се цепят отстрани, най-вече от външната страна
                        156 1.8TS 16V (01.2001)
                        0879369082

Comment

Имах предвид, че с нископрофилни гуми се товари повече ходовата част, амортисорите също. Аз съм с 205/55/16 и нямам поклащанията, дето ги описваш. Колкото до балоните - те нископрофилните също ги правят или направо се цепят отстрани, най-вече от външната страна
                          Колко да товари колега, колата е на 17ки откакто е купена( В германия), аз я взех 2008 тя е 99 год произведена 9 години на 17ки 180к е издържала , бих казал , че си е доста здрава алфата като окачване , ама там хората не знаят , що е то дупка или кратер на пътя, изобщо няма как да сравняваш 1 кола колко е здрава по БГ пътища , тука сме само за джипове. Как да ти обесня , че нямам балони , гумите ми са още в гаранция нали ако имат ще ги сменя, ами едно е 65/15 друго е 55/16 изглежда при теб не е толкова голяма гумата и затова не клати предполагам е от това от гумите , след като 5 колеги описват същото нещо като мен като са минали на 15ки.

Comment

Първоначално публикувано от CrazyElement Покажи съобщение
                            Колко да товари колега, колата е на 17ки откакто е купена( В германия), аз я взех 2008 тя е 99 год произведена 9 години на 17ки 180к е издържала , бих казал , че си е доста здрава алфата като окачване , ама там хората не знаят , що е то дупка или кратер на пътя, изобщо няма как да сравняваш 1 кола колко е здрава по БГ пътища , тука сме само за джипове. Как да ти обесня , че нямам балони , гумите ми са още в гаранция нали ако имат ще ги сменя, ами едно е 60/15 друго е 55/16 изглежда при теб не е толкова голяма гумата и затова не клати предполагам е от това от гумите , след като 5 колеги описват същото нещо като мен като са минали на 15ки.
                            В Германия пътищата са ... няма думи!
                            Ако направиш балон на гумата - няма гаранция! Повярвай ми!
                            Колкото до останалото - благодаря за впечатленията
                            156 1.8TS 16V (01.2001)
                            0879369082

Comment

В Германия пътищата са ... няма думи!
                              Ако направиш балон на гумата - няма гаранция! Повярвай ми!
                              Колкото до останалото - благодаря за впечатленията
                              Днеска като отивам до ЕКОто да заредя , ще проверя гумите на колко бара са , просто за инфо , то едвали ще успея да ги напомпя с тези подвижни компресори едвам дигат по 0.2 бара и пак зареждай 1 час. Но според мен са паднали под 2.5 както бяха.

Comment

Working...
                              X